Garages in verschillende stijlen

Garages

De garage is al lang niet meer louter de stalplaats van uw auto. Vandaag is een garage een evenwaardige, polyvalente ruimte: opslag van materialen, werkruimte, atelier of hobbykamer? De garage heeft tal van bestemmingsmogelijkheden.

Garages in jouw persoonlijke stijl

Indien u geen inpandige garage hebt, kiest u best voor een mooi, vrijstaand of aanbouwexemplaar dat helemaal past bij de stijl van het huis. Zo vormt alles één harmonieus geheel en zult u dubbel genieten van uw garage.

Naast het aanbieden van carports en andere overkappingen adviseren we u daarom ook graag bij de keuze én de plaatsing van diverse garages. Kies uit verschillende houtsoorten en stem ze helemaal af op de bouwstijl van uw woning: klassiek, landelijk of modern.

We bieden u graag de garage die perfect aansluit bij u, uw wensen én uw woning. Dat is dus niet zomaar het eerste het beste. We bekijken samen welke garage voldoet aan uw specifieke wensen. Vanzelfsprekend houden we hierbij steeds rekening met uw budget.

Liever maatwerk? Geen enkel probleem. Kom langs en vertel ons over uw wensen. Nadien maken we graag een offerte op maat voor de garage van uw dromen.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een garage

Een garage is niet zomaar een houtconstructie. Net zoals een carport of een poolhouse geeft de juiste garage voor u én uw huis een aanzienlijke meerwaarde.

  • Een garage biedt vanzelfsprekend bescherming aan uw voertuig. In een degelijk afgesloten garage hebben regen, sneeuw en extreme temperaturen geen enkele vat op uw auto. Dit resulteert in een aanzienlijke verlenging van de levensduur van uw voertuig. Bovendien zal het u geld besparen op reparaties.
  • Een garage biedt u extra opslagruimte. Berg gereedschap, apparatuur en andere zaken die niet in uw huis passen, veilig op.
  • In een garage staan uw auto en eventuele andere waardevolle spullen veilig achter slot en grendel. Geef dieven en vandalen geen kans!
  • Een garage zorgt voor een verhoogde eigendomswaarde. Uw woning zal in waarde toenemen, op voorwaarde dat uw garage, net zoals een carport of een poolhouse, aansluit bij de stijl van de woning.
  • Extra werkruimte nodig? Een garage is een prima ruimte voor hobby’s of andere projecten.

Garage vergunning

Wanneer garage plaatsen zonder vergunning?

Goed nieuws voor u, want een garage plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

Een garage valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

Afmeting garage

De maximale hoogte van een garage zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
De afmetingen van een garage zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

Afstand tot perceelgrens

Het garage moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
Voor een garage in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

Woonfunctie

Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

 

Wanneer meldingsplicht voor een garage?

Voldoet jouw garage niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

Meer weten? Contacteer ons

 

Plaatsing van uw garage

Ontbreekt het u aan tijd, zin of technische know-how om uw nieuwe garage vakkundig te plaatsen? Geen enkel probleem! Onze vakmensen staan voor u klaar. In een handomdraai toveren ze het bouwpakket om in een stevig gemonteerde garage.

Houdt u echter van do-it-yourself? Dat vinden we geweldig! In dat geval ontvangt u, samen met het bouwpakket, een handleiding om zelf uw garage te monteren.

We wensen u alvast veel plezier met uw garage!

Kom snel uw garage kiezen!