Poolhouses in landelijke stijl

Landelijke poolhouses en bijgebouwen

Aan het zwembad komt een poolhouse natuurlijk optimaal tot zijn recht, maar ook zonder zwembad is een poolhouse in uw tuin een absolute troef. Vergelijk een poolhouse met een groot tuinhuis. Gebruik het voor tuin, zwem en andere spullen zodat ze steeds binnen handbereik zijn. Kortom: een poolhouse is een onmisbaar gegeven in de tuin tijdens heerlijke zomerdagen. Met een poolhouse zult u dubbel genieten van uw tuin.

Poolhouses in landelijke stijl

Meer en meer bijgebouwen zoals paviljoenen en tuinhuisjes worden opgetrokken in de typisch Engelse landelijke stijl. De populariteit van deze bouwstijl zit ‘m in het pittoreske en romantische karakter. Een landelijk poolhouse geeft uw tuin met of zonder zwembad meteen een esthetische meerwaarde. Met een poolhouse, landelijk of modern, creëert u een rustige, afgeschermde ruimte in de tuin waar u geniet van privacy én opbergruimte.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een landelijk poolhouse

Een landelijk poolhouse is niet alleen een eyecatcher in uw tuin, maar biedt daarnaast een heleboel praktische voordelen. Creëer een heus ontspanningsoord in uw tuin en maak het wellnessgevoel compleet. Wat dacht u van een cocktailbar, lounge of buitenkeuken? Chill-modus aan!

We sommen de belangrijkste voordelen van een landelijk poolhouse graag voor u op:

  • U creëert een nette, afgescheiden ruimte voor al uw tuin- en/of zwembadmateriaal én voor de bijhorende technieken.
  • Een poolhouse zorgt voor privacy op 2 gebieden: uiteraard biedt het poolhouse u privacy bij het omkleden maar tegelijk zorgt het ervoor dat gasten niet telkens uw woning moeten betreden voor het omkleden of als ze de badkamer nodig hebben.
  • Wilt u uw poolhouse voorzien van een keuken en een bar? Dan heeft u eten en drank binnen handbereik en hoeft u niet langer heen en weer te hollen met al dat lekkers.
  • Geef uw mentale gezondheid een ferme boost met een poolhouse. Creëer een heus privé-wellnessresort! Voorzie in of naast het poolhouse een jacuzzi, sauna of wat u maar wenst. Voortaan bent u elk moment van de dag helemaal zen dankzij uw eigen wellnessplekje!
  • Een poolhouse in uw tuin zorgt net zoals een tuinhuis of overkapping voor een aanzienlijke meerwaarde van uw woning bij een eventuele verkoop. Uw huis verkoopt zichzelf, want potentiële kopers dromen meteen weg bij het idee van een tuin met poolhouse. Ze zien zichzelf al genieten van de fantastische buitenruimte.

Poolhouse vergunning

Wanneer poolhouse plaatsen zonder vergunning?

Goed nieuws voor u, want een poolhouse plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

Een poolhouse valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

Afmeting poolhouse

De maximale hoogte van een poolhouse zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
De afmetingen van een poolhouse zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

Afstand tot perceelgrens

Het poolhouse moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
Voor een poolhouse in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

Woonfunctie

Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

 

Wanneer meldingsplicht voor een poolhouse?

Voldoet jouw poolhouse niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

Contacteer ons voor meer info!

 

Landelijk poolhouse volledig op maat

Op zoek naar een poolhouse in een rustieke, landelijke stijl? De uitstraling van een landelijk poolhouse is dé garantie op een heerlijk vakantiegevoel in eigen tuin, het hele jaar door.

Hoe relaxt u het liefst? Verkiest u enkel een ruimte voor ligstoelen met uitzicht op het zwembad of mag het iets meer zijn in de vorm van een sauna of een jacuzzi? Wat u wenst, maken we mogelijk.

Kies uit een ruim aanbod geschikte houtsoorten en dakbedekkingen voor uw landelijk poolhouse. We begeleiden u graag in uw keuze.

Neem een kijkje in onze fotogalerij voor meer inspiratie. Wilt u het échte werk zien? Dan nodigen we u graag uit in ons toonpark.

Kom snel uw poolhouse in landelijke stijl kiezen!