Tuinhuis in klassieke stijl

Klassieke tuinhuizen

Droomt u van een tuinhuis in uw tuin? De populariteit van een tuinhuis heeft natuurlijk alles te maken met de veelzijdigheid én de esthetische meerwaarde ervan. Een tuinhuis biedt heel wat mogelijkheden. Meer weten? Lees dan snel verder.

Tuinhuis in klassieke stijl

Met een klassiek tuinhuis van Briers Outdoor Life kiest u voor een traditionele waarde om uw tuin op te waarderen. Het zadeldak van een klassiek tuinhuis is wellicht één van de meest typerende kenmerken. Rechte of dwarse richting van het zadeldak? Beide opbouwvormen hebben hun charmes.

Of u nu kiest voor een klassieke, moderne of landelijke stijl: een tuinhuis biedt u tal van voordelen en mogelijkheden.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een klassiek tuinhuis

We zetten de troeven van een tuinhuis graag extra in de verf:

  • Een tuinhuis heeft talrijke bestemmingsmogelijkheden. De tijd waarin een tuinhuis een louter functionele bestemming had – het opbergen van fietsen, een barbecue, tuinmateriaal of rommel – is definitief voorbij. Vandaag kiest u met een klassiek tuinhuis voor een praktische opbergruimte of een rustieke tuinkamer. Wat u ook doet met uw tuinhuis: één ding is zeker. U zult optimaal genieten van uw tuinhuis, waarvoor u het ook gebruikt.
  • Een tuinhuis geeft een extra dimensie aan uw tuin. Daar waar vroeger esthetiek niet aan de orde was bij een tuinhuis – per slot van rekening was het niet meer dan een opberghok – is het vandaag absoluut aangewezen om de juiste stijl te kiezen voor uw tuinhuis. Een tuinhuis in de stijl die past bij de omgeving en uw woning maakt uw tuin en de rest van de omgeving extra sfeervol en gezellig. De juiste inkleding van uw tuinhuis vormt een mooi sfeerbeeld in uw tuin. De juiste bloemen en beplanting eromheen laten het geheel optimaal tot zijn recht komen.
  • Er is een tuinhuis voor ieders smaak en voor elk budget. Hoe u ook woont: u vindt ongetwijfeld het tuinhuis dat voldoet aan al uw wensen. Klein, groot, landelijke- of moderne stijl, met of zonder zithoek, glaspartijen of wat dan ook: bij ons vindt u het tuinhuis van uw dromen. Kom alvast wat inspiratie opdoen in ons toonpark.
  • Net zoals een overkapping of poolhouse zorgt het juiste tuinhuis voor waardevermeerdering van uw eigendom. Een tuinhuis is bijgevolg een uiterst zinvolle investering voor de toekomst. De keuze voor onze duurzame kwaliteitsmaterialen geeft uw tuinhuis bovendien een extra lang leven.

Tuinhuis vergunning

Wanneer tuinhuis plaatsen zonder vergunning?

Goed nieuws voor u, want een tuinhuis plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

Een tuinhuis valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

Afmeting tuinhuis 

De maximale hoogte van een tuinhuis zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
De afmetingen van een tuinhuis zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

Afstand tot perceelgrens

Het tuinhuis moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
Voor een tuinhuis in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

Woonfunctie

Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

 

Wanneer meldingsplicht voor een tuinhuis?

Voldoet jouw tuinhuis niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

Contacteer ons voor meer info

 

Klassiek tuinhuis op maat van uw wensen én budget

Vindt u uw gading niet tussen ons aanbod of heeft u specifieke wensen? Dan is maatwerk de oplossing. Door middel van verfijnd maatwerk en grenzeloze passie zorgen we voor uw authentieke tuinhuis in een klassieke stijl, volledig samengesteld op basis van uw wensen.

Al onze klassieke tuinhuizen zijn in alle mogelijk afmetingen, materialen en structuren verkrijgbaar. Wij creëren voor u het tuinhuis dat perfect past bij uw tuin, woning, smaak én budget.

Benieuwd? Kom langs in ons toonpark en doe inspiratie op. We geven u graag een extra woordje uitleg indien u vragen heeft.

Kom snel uw tuinhuis in klassieke stijl kiezen!