Carports in verschillende stijlen

Carports

Carports zijn vandaag erg in trek. Niet verwonderlijk: we integreren almaar minder de garage in onze woning. Een carport is een handige, budgetvriendelijk én esthetische oplossing om uw wagen snel, droog en veilig te parkeren. Een carport beschermt tegen alle weersomstandigheden zoals regen, sneeuw en zonlicht.

Carports in jouw persoonlijke stijl

Een carport hoeft overigens niet enkel dienst te doen als beschutting voor uw wagen, integendeel. Wat dacht u van een carport als polyvalente ruimte? Bij een carport denkt u wellicht aan het veilig stallen van uw auto, maar een carport doet bijvoorbeeld ook perfect dienst als overdekte ruimte voor buitenactiviteiten. Kortom: een carport is een multifunctioneel onderdeel van uw woning waar u veel plezier en genot aan beleeft.

Een carport vindt u in alle mogelijke maten, kleuren en opstellingen:

 • vrijstaande carport
 • carport aan huis
 • carport met tuinhuis of berging
 • dubbele carport
 • moderne carport
 • landelijke carport

U weet niet wat te kiezen? Kom snel eens langs en doe inspiratie op in ons toonpark. We overlopen graag samen de mogelijkheden en adviseren u vrijblijvend bij uw keuze. Kies uit ons ruim aanbod aan houtsoorten en afwerkingsmaterialen. We bieden u graag de carport die volledig aan uw persoonlijke voorkeuren en behoeften voldoet.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een carport

Ondanks het feit dat een carport geen volledig afgeschermd gebouw is zoals een garage, biedt een carport tal van voordelen:

 • Een carport biedt uw wagen degelijke bescherming tegen allerlei weersomstandigheden. Op warme dagen blijft het interieur aangenaam koel door de schaduw van uw carport. Tijdens koude, gure dagen beschermt een carport de carrosserie van uw auto tegen winterse neerslag. Bijkomend voordeel voor een carport aan huis: barre weersomstandigheden krijgen u niet langer klein (of nat, of koud). Spurten van de auto naar de voordeur om vervolgens helemaal doorweekt binnen te komen, is dankzij een carport voltooid verleden tijd.
 • Uw wagen wordt minder snel vuil wanneer u hem netjes onder uw carport parkeert.
 • Een carport met berging biedt extra opslagruimte. Wat dacht u van een carport als handige opbergplek voor bijvoorbeeld de grasmachine, sportuitrusting of tuingereedschap?
 • Een carport is, afhankelijk van de gewenste opties, een budgetvriendelijk alternatief voor een garage.
 • Heeft u ten slotte al eens stilgestaan bij de esthetische meerwaarde van een carport? Een mooi ogende, kwalitatief gebouwde carport, geeft het geheel, naast een mooie, esthetische uitstraling, ook nog eens een behoorlijke financiële meerwaarde. Belangrijke voorwaarde is natuurlijk dat de carport mooi aansluit bij de stijl van uw woning.

Carport vergunning

Wanneer carport plaatsen zonder vergunning?

Goed nieuws voor u, want een carport plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

Een carport valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

Afmeting carport

De maximale hoogte van een carport zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
De afmetingen van een carport zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

Afstand tot perceelgrens

De carport moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
Voor een carport in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

Woonfunctie

Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

 

Wanneer meldingsplicht voor een carport?

Voldoet jouw carport niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

Meer weten? Contacteer ons

 

Plaatsing van uw carport

Onze bekwame vakmensen zorgen voor een snelle en deskundige plaatsing van uw carport. We bezorgen u hiervoor graag een offerte op maat.

Wilt u de opbouw van uw carport liever zelf uitvoeren? In dat geval bezorgen we u hiervoor graag een handleiding.

Kom snel uw carport kiezen!