Poolhouses in moderne stijl

Moderne poolhouses en bijgebouwen

Met of zonder zwembad: een poolhouse in uw tuin is altijd een absolute troef. Vergelijk een poolhouse met een groot tuinhuis. Gebruik het voor tuin, zwem en andere spullen zodat ze steeds binnen handbereik zijn. Kortom: een poolhouse is onmisbaar om tijdens heerlijke zomerdagen heerlijk te vertoeven in de tuin. Met een poolhouse zult u dubbel genieten van uw tuin.

Poolhouses in moderne stijl

Meer en meer bijgebouwen zoals poolhouses, tuinhuizen en overkappingen worden opgetrokken in een moderne stijl die zich kenmerkt in een strakke uitstraling. Moderne gebouwen bestaan uit strakke materialen en hebben een eenvoudige vormgeving. Een modern poolhouse geeft uw tuin met of zonder zwembad een esthetische meerwaarde. Met een poolhouse, cottage of modern, creëert u een aangename, afgeschermde ruimte in uw tuin. U zult er volop tot rust komen, in alle privacy en bovendien genieten van een praktische relax en opbergruimte.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een modern poolhouse

Een modern poolhouse is niet alleen een eyecatcher in uw tuin, maar biedt daarnaast nog tal van voordelen. Creëer een heus wellnessoord in uw tuin en kom volledig tot rust. Wat dacht u bovendien van een lounge, buitenkeuken of cocktailbar? Vakantiegevoel gegarandeerd!

We zetten de troeven van een modern poolhouse even op een rijtje:

 • Geef uw mentale welzijn een flinke boost met een poolhouse. Geniet volop van uw privé-wellnessresort! Een jacuzzi of sauna in het poolhouse? De mogelijkheden zijn eindeloos. Voortaan bent u elk moment van de dag helemaal zen dankzij uw eigen wellnessplekje!
 • U creëert een nette, afgescheiden ruimte voor zwembadmateriaal of andere spullen. Ook de bijhorende technieken worden dankzij een poolhouse netjes weggewerkt.
 • Een poolhouse geeft u dubbele privacy: uiteraard biedt een poolhouse privacy voor uzelf bij het omkleden. Bijkomend voordeel is dat gasten niet telkens uw woning hoeven te betreden als ze zich willen omkleden.
 • Een poolhouse in uw tuin zorgt net zoals een overkapping of tuinhuis voor een aanzienlijke waardevermeerdering van uw woning bij een eventuele verkoop. Uw huis verkoopt zichzelf: de kandidaat-koper zal meteen wegdromen bij het idee van een tuin  met poolhouse. In gedachten ziet hij zichzelf al genieten van de aangename buitenruimte.

  Poolhouse vergunning

  Wanneer poolhouse plaatsen zonder vergunning?

  Goed nieuws voor u, want een poolhouse plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

  Een poolhouse valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

  Afmeting poolhouse

  De maximale hoogte van een poolhouse zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
  Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
  De afmetingen van een poolhouse zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

  Afstand tot perceelgrens

  Het poolhouse moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
  Voor een poolhouse in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

  Woonfunctie

  Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

   

  Wanneer meldingsplicht voor een poolhouse?

  Voldoet jouw poolhouse niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

  Contacteer ons voor meer info!

   

  Modern poolhouse volledig op maat

  Op zoek naar een modern poolhouse? De uitstraling van een modern poolhouse is alvast een staalharde garantie op heerlijk genieten in eigen tuin gedurende het ganse jaar.

  Hoe wenst u uw modern poolhouse in te richten? Verkiest u een ruimte met heerlijke ligstoelen die uitzicht bieden op het zwembad of een mooie tuin? Of mag het iets meer zijn in de vorm van een jacuzzi of een sauna? Wat u wenst, maken we mogelijk.

  Kies uit een ruim assortiment aan houtsoorten voor uw modern poolhouse. We geven graag extra info over de talrijke mogelijkheden.

  Bekijk onze fotogalerij voor allerlei creaties. Voor het échte werk verwelkomen we u graag in ons toonpark.

  Kom snel uw poolhouse in moderne stijl kiezen!