Tuinhuis in landelijke stijl

Landelijke tuinhuizen

Wie wil er nu geen gezellig tuinhuisje in zijn tuin? De populariteit van een tuinhuis heeft natuurlijk alles te maken met de veelzijdigheid én de esthetische meerwaarde ervan. Een tuinhuis heeft talrijke bestemmingsmogelijkheden. Meer weten? Lees dan snel verder.

Tuinhuis in landelijke stijl

De typisch Engelse landelijke stijl is enorm populair voor onder meer overkappingen en poolhouses omwille van het pittoreske, romantische karakter van deze bouwstijl. Landelijk leent zich uitstekend voor tuinhuizen  in een landelijke buitenomgeving: perfect om even te ontsnappen aan het jachtige ritme van het dagelijkse leven.

Of u nu kiest voor een landelijke-, klassieke of moderne stijl: een tuinhuis biedt u allerlei troeven: van opbergruimte tot eyecatcher, van chill zone tot logeerruimte.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een landelijk tuinhuis

Heeft u de talrijke voordelen van een tuinhuis al ontdekt? We zetten de voornaamste troeven graag op een rij.

 • Net zoals een poolhouse of overkapping brengt de keuze voor het juiste tuinhuis een aanzienlijke waardevermeerdering van uw woning teweeg. Een tuinhuis is daarom een uiterst zinvolle investering voor de toekomst. Een tuinhuis creëert extra ruimte én esthetische meerwaarde.
  De keuze voor onze duurzame kwaliteitsmaterialen geeft uw tuinhuis een extra lang leven.
 • Een tuinhuis is multifunctioneel. Daar waar vroeger een tuinhuis enkel dienst deed als stockageruimte, het opbergen van fietsen, een barbecue, tuinmateriaal of rommel – heeft een tuinhuis vandaag een polyvalent karakter. Maak er een hippe opbergruimte van of creëer een gezellige tuinkamer. Of wat dacht u van een heus tuinkantoor of knus gastenverblijf? De mogelijkheden zijn eindeloos maar één ding is zeker: u zult optimaal genieten van uw tuinhuis, waarvoor u het ook gebruikt.
 • Een tuinhuis is een mooie aanvulling op uw tuin. Daar waar vroeger weinig belang werd gehecht aan de esthetiek van een tuinhuis – per slot van rekening was het maar een opberghok – is het vandaag niet onbelangrijk om de juiste stijl te kiezen voor uw tuinhuis. Een tuinhuis in de stijl die past bij de omgeving en uw woning maakt uw tuin extra sfeervol en gezellig. Groot of klein: met de juiste inkleding vormt elk tuinhuisje een mooi sfeerbeeld. De juiste bloemen en beplanting eromheen laten uw tuinhuis optimaal tot zijn recht komen.
 • Er is een tuinhuis voor ieders smaak en voor elk budget. Hoe u ook woont: u vindt ongetwijfeld het tuinhuis dat voldoet aan al uw wensen. Klein, groot, klassieke of moderne stijl, met of zonder zithoek, glaspartijen of wat dan ook: bij ons vindt u het tuinhuis van uw dromen. Kom alvast wat inspiratie opdoen in ons toonpark.

  Tuinhuis vergunning

  Wanneer tuinhuis plaatsen zonder vergunning?

  Goed nieuws voor u, want een tuinhuis plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

  Een tuinhuis valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

  Afmeting tuinhuis 

  De maximale hoogte van een tuinhuis zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
  Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
  De afmetingen van een tuinhuis zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

  Afstand tot perceelgrens

  Het tuinhuis moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
  Voor een tuinhuis in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

  Woonfunctie

  Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

   

  Wanneer meldingsplicht voor een tuinhuis?

  Voldoet jouw tuinhuis niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

  Contacteer ons voor meer info

   

  Landelijk tuinhuis op maat van uw wensen én budget

  Vindt u uw gading niet tussen ons aanbod of heeft u specifieke wensen? Dan is maatwerk de oplossing. Met verfijnd maatwerk en grenzeloze passie zorgen we voor uw authentieke tuinhuis, volledig samengesteld op basis van uw wensen.

  Al onze landelijke tuinhuizen zijn in alle gewenste afmetingen, materialen en structuren te verkrijgen. Wij creëren voor u het tuinhuis dat perfect past bij uw tuin, woning, smaak én budget.

  Benieuwd? Kom alvast wat inspiratie opdoen in ons toonpark. We staan tijdens uw bezoek graag ter beschikking voor een extra woordje uitleg.

  Kom snel uw tuinhuis in landelijke stijl kiezen!