Overkapping in moderne of landelijke stijl

Overkappingen

Overkappingen worden alsmaar populairder. Dat hebben ze te danken aan hun polyvalent karakter en esthetische meerwaarde.

Een overkapping, paviljoen of prieel komt uiteraard het best tot zijn recht als het perfect aansluit bij de bouwstijl van uw woning. Kies daarom voor een mooie moderne of landelijke overkapping aan huis om te ontspannen of om heerlijk bij te praten met familie en vrienden. Of wat zou u vinden van een overkapping voor uw buitenkeuken? Wat u ook wenst: wij maken het mogelijk.

Overkapping in elke stijl naar keuze

De moderne stijl zien we vandaag vaak terugkomen in overkappingen en tuinhuisjes. Kenmerkend is de strakke uitstraling die tot stand komt door een eenvoudige vormgeving en het gebruik van strakke materialen. Bovendien personaliseert u snel en makkelijk uw modern paviljoen of overkapping: bepaal zelf de vorm, afmetingen én de constructiematerialen. Wij zorgen voor de rest.

De typisch Engelse landelijke stijl is ook in onze contreien enorm in trek voor overkappingen en tuinhuisjes. De reden voor de populariteit van de landelijke stijl is niet ver te zoeken. Velen vallen als een blok voor het pittoreske en romantische karakter dat deze stijl uitstraalt. Een landelijke  overkapping geeft uw tuin meteen een esthetische meerwaarde. Met een overkapping, landelijk of modern, heeft u in een mum van tijd een rustig, afgeschermd plekje waar het aangenaam vertoeven is.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een overkapping

Een overkapping, in welke stijl dan ook, biedt tal van voordelen.
We sommen graag de belangrijkste voor u op:

  • Een overkapping heeft een zonwerende functie. Ze beschermt optimaal tegen fel zonlicht, waardoor u ook tijdens zwoele zomerdagen heerlijk kunt genieten van uw tuin en de zon. U zit namelijk heerlijk fris onder uw terrasoverkapping.
  • Dankzij de hoogwaardige materialen waaruit we onze overkappingen vervaardigen, beschermt ze u optimaal tegen schadelijke UV-stralen. Ook gereedschap, tuinmeubelen of andere zaken zullen daarom minder snel verkleuren én dus langer meegaan.
  • Dankzij een overkapping geniet u het grootste deel van het jaar van het buitenleven en uw tuin. Zelfs bij minder goed weer kunt u, beschut tegen weer en wind, buiten zitten.
  • Transformeer uw overkapping tot een overdekte ruimte voor al uw buitenactiviteiten. Een barbecue of tuinfeest is altijd een succes, ongeacht de weersomstandigheden of laat de kinderen heerlijk buiten spelen onder de overkapping tijdens aangename zomerdagen.
  • Een overkapping is bovendien eenvoudig om te bouwen naar een veranda. Ze is uit te breiden met deuren, ramen, wanden en/of glazen schuiframen.
  • Een terrasoverkapping voorziet extra opbergruimte. U hoeft uw tuinmeubels voortaan niet meer naar de zolder te zeulen als de zomer erop zit. Ze hebben namelijk optimale bescherming onder uw overkapping, net zoals potplanten, tuingereedschap enz.
  • Hecht u belang aan duurzaamheid? Kies dan voor een terrasoverkapping. Dankzij het gebruik van degelijke kwaliteitsmaterialen heeft uw overkapping een lange levensduur en vraagt ze bovendien weinig onderhoud.
  • Net zoals een garage of carport, biedt een overkapping aanzienlijke meerwaarde aan uw woning. Een overkapping die past bij de stijl van de woning geeft zowel uw huis als uw tuin een authentieke uitstraling.

Overkapping vergunning

Wanneer overkapping plaatsen zonder vergunning?

Goed nieuws voor u, want een overkapping plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

Een overkapping valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

Afmeting overkapping

De maximale hoogte van een overkapping zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
De afmetingen van een overkapping zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

Afstand tot perceelgrens

De overkapping moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
Voor een overkapping in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

Woonfunctie

Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

 

Wanneer meldingsplicht voor een overkapping?

Voldoet jouw overkapping niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

Meer weten? Contacteer ons

 

Een overkapping volledig op maat

Onze overkappingen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, structuren en afmetingen. Voor de dakbedekking kiest u bij landelijke overkappingen uit dakpannen, tegelpannen, shingels of cedershingels.

De mogelijkheden zijn haast onbeperkt. U vindt snel en vlot de overkapping die volledig past bij uw tuin, woning, smaak én budget.

Benieuwd? Kom langs en doe ideeën op in ons toonpark. Tijdens uw bezoek beantwoorden we graag al uw vragen.

Kom snel uw overkapping in een moderne of een landelijke stijl kiezen!