Tuinhuis in moderne stijl

Moderne tuinhuizen

Bent u toe aan een tuinhuis in uw tuin? Dat begrijpen we volkomen! Een tuinhuis biedt dan ook veelzijdigheid én esthetische meerwaarde. Een tuinhuizen hebben uiteenlopende bestemmingsmogelijkheden. Meer weten? Lees dan snel verder.

Tuinhuis in moderne stijl

Moderne tuinhuizen zijn gekenmerkt door een strak en functioneel uiterlijk. Bijgebouwen in moderne stijl zijn volledig ontdaan van alle mogelijke franjes. Een plat dak is één van de meest typische kenmerken van een tuinhuis, poolhouse of overkapping in een moderne bouwstijl.

Of u nu kiest voor een moderne, klassieke of landelijke stijl: een tuinhuis biedt u tal van troeven en voordelen: van opbergruimte tot eyecatcher, van chill zone tot logeerruimte.

Contacteer ons voor meer info

 

 

Voordelen van een modern tuinhuis

Kent u de vele voordelen van een tuinhuis al? We sommen de voornaamste graag voor u op.

  • Er is een tuinhuis voor ieders smaak en voor elk budget. Hoe u ook woont: u vindt ongetwijfeld het tuinhuis dat voldoet aan al uw wensen. Klein, groot, klassiek of landelijke stijl, met of zonder lounge, glaspartijen of wat u maar wenst: Wij bieden u het tuinhuis van uw dromen. Kom alvast wat inspiratie opdoen in ons toonpark.
  • Net zoals een poolhouse of overkapping geeft een tuinhuis financiële meerwaarde aan uw woning. Dat maakt een tuinhuis een zeer verstandige investering. Bovendien zorgen onze duurzame kwaliteitsmaterialen voor een extra lange levensduur van uw tuinhuis.
  • Een tuinhuis vormt een mooi geheel met uw tuin. Vroeger was esthetiek niet belangrijk voor tuinhuizen of andere bijgebouwen. Het deed louter dienst als opbergruimte. Vandaag is het echter verstandig om de juiste stijl te kiezen voor uw tuinhuis. Een tuinhuis in de stijl die past bij de omgeving en uw woning vormt een mooi egaal geheel en maakt uw tuin extra sfeervol en gezellig. Groot of klein: met de juiste inkleding vormt elk tuinhuis een feeëriek sfeerbeeld. De juiste bloemen en beplanting eromheen laten uw tuinhuis optimaal tot zijn recht komen.
  • Een tuinhuis is multifunctioneel. Naast een opbergfunctie geeft u uw tuinhuis vandaag tal van bestemmingen. Wat dacht u bijvoorbeeld van een gezellige tuinkamer of aangenaam gastenverblijf? De mogelijkheden zijn eindeloos. Eén ding staat vast: u zult optimaal genieten van uw tuinhuis, waarvoor u het ook gebruikt.

Tuinhuis vergunning

Wanneer tuinhuis plaatsen zonder vergunning?

Goed nieuws voor u, want een tuinhuis plaatsen kan in heel wat gevallen vergunningsvrij.

Een tuinhuis valt onder de categorie ‘vrijstaande bijgebouwen in zij- of achtertuin’ en komt hierdoor in aanmerking voor vrijstelling van vergunning. Dit wel als deze voldoet aan de volgende voorwaarden:

Afmeting tuinhuis 

De maximale hoogte van een tuinhuis zonder vergunning bedraagt 3,5 m, gemeten van de grond tot het hoogste punt.
Er is ook een maximale totale oppervlakte per woning van alle bijgebouwen samen. Deze bedraagt 40 m² maar opgelet: hier vallen ook de reeds bestaande bijgebouwen onder.
De afmetingen van een tuinhuis zonder vergunning hangt dus af van hoeveel bijgebouwen je al hebt staan.

Afstand tot perceelgrens

Het tuinhuis moet binnen een straal van max. 30 m rond de woning geplaatst worden.
Voor een tuinhuis in de achtertuin geldt dat deze 1 meter van de perceelsgrens moet blijven of tegen een bestaande scheidingsmuur op de perceelsgrens gebouwd mag worden zonder deze bestaande scheidingsmuur te wijzigen. Voor het zijperceel telt een max. afstand van 3 meter.

Woonfunctie

Indien u het bijgebouw als een woonfunctie wilt gebruiken, moet u hiervoor wel een vergunning aanvragen en zal er moeten samengewerkt worden met een architect. Een voorbeeld hiervan is als u het bijgebouw wilt gebruiken als een kantoor.

 

Wanneer meldingsplicht voor een tuinhuis?

Voldoet jouw tuinhuis niet aan bovenstaande punten, dan heb je een vergunning nodig. Informeer u echter goed bij uw stads-of gemeentebestuur over de geldende regels. Onder bepaalde voorwaarden geniet u een vrijstelling of volstaat een meldingsplicht.

Contacteer ons voor meer info

 

Modern tuinhuis op maat van uw wensen én budget

Vindt u uw gading niet tussen ons aanbod of heeft u specifieke wensen? Dan is maatwerk de oplossing. Door middel van verfijnd maatwerk en grenzeloze passie zorgen we voor uw authentieke moderne tuinhuis, volledig samengesteld op basis van uw wensen.

Al onze moderne tuinhuizen zijn in alle gewenste afmetingen, materialen en structuren verkrijgbaar. Bij ons creëren we het tuinhuis dat perfect past bij uw tuin, woning, smaak én budget.

Benieuwd? Kom dan snel wat ideeën opdoen in ons toonpark. Tijdens uw bezoek staan we graag ter beschikking voor een extra woordje uitleg.

Kom snel uw tuinhuis in moderne stijl kiezen!